Revisor eller ej – og hvem skal du i så fald vælge?

tjekrevisor.dk - Revisor Eller Ej

Sponsoreret indhold:

Hvis du er nystartet selvstændig, har du måske allerede gjort dig nogle tanker om, at det vil være fornuftigt med en revisor, der kan hjælpe dig med de økonomiske aspekter i din virksomhed. Som nystartet kan det være fristende helt at undlade at alliere sig med enten en revisor eller bogholder; ganske enkelt for at spare udgiften hertil. Til gengæld vil du – hvis din virksomhed får succes – også formentligt ret hurtigt opdage, at de økonomisk relaterede opgaver i virksomheden kan begynde at kræve mere og mere af din tid. Tid, som du i stedet kunne bruge på at sælge varer eller ydelser i stedet. Og her er det oplagt at spørge dig selv om, hvad du er bedst til – salg eller bogholderi og regnskab?

Langt de fleste iværksættere vil vælge salg eller andre opgaver relateret til driften i virksomheden, og når det er tilfældet, kan det i langt de fleste tilfælde ikke betale sig at spare penge på enten revisor eller bogholder; det er langt bedre at bruge tiden på at tjene flere penge til bundlinjen, og så acceptere, at der er udgifter til bogholderi og revision.

Vælg den rette revisor

Du kan sikkert finde forskellige råd om, hvorfor du skal vælge den ene type revisor fremfor den anden. Det er selvfølgelig vigtigt, at der er tale om en dygtig revisor, der er i stand til at bruge et moderne regnskabsprogram, men når ellers alt det basale er på plads, er det vigtigste faktisk, at du vælger en revisor, der giver dig en god mavefornemmelse.

Jamen… prisen har vel også noget at sige?

Det har den selvfølgelig, men måske ikke så meget, som du tror. Og nogle gange vil du opleve, at revisoren med den højeste timepris faktisk kan vise sig at være billigst! Hvordan det? Fordi de ”dyre” revisorer fra de større revisionshuse ofte har specialister indenfor forskellige områder tilknyttet. Skal du bruge et helt konkret svar indenfor et bestemt område, kan du dermed ofte få det med det samme hos den ”dyre” revisor, hvorimod den ”billige” revisor skal bruge flere timer på at læse sig frem til et svar, der måske – måske ikke – er det korrekte.

Den bedste anbefaling er derfor, at du vælger en revisor og/eller bogholder, som du klikker med. Så vil du i langt de fleste tilfælde opleve, at jeres samarbejde bliver en succes, og at der bliver taget hånd om virksomhedens økonomi, så du kan koncentrere dig om noget andet.