Vi ved allesammen, at det er klogt at have et budget, så man bedre kan holde styr på sin økonomi. Dog falder det ikke altid mange naturligt at tænke et budget ind i alle ens overvejelser, selvom man måske burde. Herunder glemmer mange ofte, at de også bør lave et investeringsbudget, for at have en plan og en strategi for investeringerne. Læs med her og lær mere om et investeringsbudget, hvad det er og hvorfor du bør bruge det.
Hvad er et investeringsbudget?
Et investeringsbudget er et budget som alle andre. Du kender det måske oftest fra den generelle husholdning, hvor du sætter af til husleje, mad, sportsaktiviteter, streamingtjenester, forsikringer og selvfølgelig forbrug – som mange for tiden ellers forsøger at spare på. Ved et investeringsbudget, gør man det samme. Ligesom vi alle har brug for at holde styr på vores husholdningsøkonomi, har man altså ligeledes brug for at holde styr på sin investeringsøkonomi.
Hvis du ofte investerer, bliver de penge, som du investerer for, en fast udgift hver måned. Det er her, vi skal tænke over, hvilke udgifter vi har, som ikke er “af nød” på samme måde, som vores husleje og madbudgetet. Man kan også sagtens tænke et budget ind i ens fritidsaktiviteter eller andre sidebeskæftigelser såsom investeringer.
Hvorfor skal du bruge et investeringsbudget?
Vi kender alle sammen det med, at man pludselig har brugt for mange penge på mad, benzin eller fornøjelser hen over måneden. Man står derfor med et minus, som kommer til at have indflydelse på næste måned – og pludselig er det svært at komme ud af det igen. Hvis man har et investeringsbudget, kan man lægge de penge til side, som man har planer om at investere for. Når dette pengebeløb er brugt op, er der altså skabt en stopklods for investeringerne.
At lave et investeringsbudget kan også hurtigt blive en hjælp for dig, som er interesseret i at starte med at investere – men samtidig bange for ikke at have kontrol over pengepungen. Er du ny til investeringer, kan et investeringsbudget hurtigt give dig en hjælpende hånd og en følelse af kontrol.
På den måde vil du også hurtigt se, når du får et godt afkast og hvordan det hurtigt kan udligne sig med det beløb, du først og fremmest investerede. Er du blevet nysgerrig? Så brug dette link, hvis du er interesseret i at udforske dine investeringsmuligheder!
Man kan få hjælp til at lave et investeringsbudget mange steder, men det er bestemt heller ikke umuligt selv at kaste sig ud i det. Du kan eventuelt starte med at se nærmere på, hvor stort et pengebeløb du normalt bruger på at investere. Derefter kan du hurtigt holde øje! Hvis ikke det virker for dig, men du stadig ønsker mere struktur og kontrol over din pengestrøm, er der altid hjælp at hente!