Tre energiforbedringer af boligen som er gode investeringer

Sponsoreret indhold:

Ved begrebet ‘investering’ vil de fleste nok lede tankerne hen på aktiemarkeder, obligationer, guld eller valutaer. Det er også en betydelig del af det at investere sin formue. Men for mange boligejeres vedkommende vil en investering i energiforbedringer af huset være en særdeles rentabel investering, som har tjent sig selv hjem ganske hurtigt. Det gælder særligt isoleringsrenoveringer af huset. Nedenfor finder du de mest populære – og bedst rentable – isoleringsrenoveringer af huset.

Isolering af husets ydervægge udefra

Det er 30 pct. mere energieffektivt at isolere ydervæggen udefra sammenlignet med indefra. Således er en investering i isolering af husets ydervægge udefra en særdeles god investering, som har tjent sig selv hurtigt hjem. Isolering af ydervæggen udefra er dog ikke billig og koster typisk mellem 1.500-2.200 kr. per kvadratmeter facade, som isoleres. Til gengæld er det en investering, som har tjent sig selv hjem efter få år. Selvom den årlige besparelse vil afhænge af de konkrete omstændigheder, vil mange boligejere opleve besparelser på varmeregningen på mellem 5.000-10.000 DKK årligt. Du kan læse mere om hvornår isolering af husets ydervægge er en god idé, og hvad isolering af husets ydervægge udefra koster her.

Isolering af husets hulmur

Hvis dit hus’ hulmur ikke er isoleret, kan en isolering af husets hulmur i den grad betale sig. Isolering af hulmur kan føre til besparelser på mellem 20-25 pct. af varmeregningen. Alt efter om huset holdes varm med olie og gas eller fjernvarme har hulmursisolering en tilbagebetalingstid på hhv. 2-4 år og 8-10 år. Det anbefales dog, at man tager kontakt til en energirådgiver, som dels kan gennemgå den eksisterende hulmur og desuden vurdere, om efterisolering af den eksisterende hulmursisolering dækker tilstrækkeligt.

Isolering af loftet

Har huset et uudnyttet loft, er der gode chancer for, at loftet enten slet ikke er isoleret, eller at det ikke er isoleret tilstrækkeligt. Loftisolering er en af de bedste energiforbedringer du kan foretage dig. Til gengæld er det ikke billigt: en isolering af loftet foretaget af professionelle kan nemt koste mellem 15.000-70.000 DKK. Til gengæld har en loftisolering typisk en tilbagebetalingstid – dvs. tid før investeringen har tjent sig selv hjem i form af lavere varmeregning – på 10-20 år.